NYHETER

Den  19 augusti 2021 
fick Nota 3 bebisar. 
Två hanar och en hona. 
Se mer under fliken kullar. 


Den 19 oktober 2020 fick Nota 
3 st bebisar. Två honor och en hane. 
Se mer under fliken aktuella kullar. 


Den 16 december 2017 fick Nota sin andra kull.

Tre honor och tre hanar.

Den 2 april 2017
fick Hjällnäs Klara tre små söta, välskapta bebisar.
En hona och två hanar.
Se mer under fliken kullar.

Världens bästa julklapp.

Den 19 december fick Nota Island Julapp och Kot-á-Kuril Rock a bye baby 9 små bebisar.
En faktastisk och underbar kull.
Se mer under aktuell kull.

Mölndal 9-10 Januari
2016

Denna helgen blev det en uppdelning av raserna. Bobtailarna fick följa med på lördagen och på söndagen för första gången fick Borga-Kari följa med. Mitt senaste lilla tillskott på knappt 5 månader och  av egen uppfödd. Anledningen till att jag ville ställa henne var för att få en bedömning på henne och se om hon håller för rasstandaden. Hon är min blivande avelshona i så fall.

Borga-Kari: En intressant liten vacker dam. Domaren blev mäktad imponerad av hennes långa, härliga kropp. Huvudet och kinder har bra bredd och välbalanserad med kroppen. Bra bredd och välplacerade öron. Behöver bara sjunka ner lite vilket det säker kommer att göra med tiden. Har dock färg för långt ner på båda bakbenen vilket jag vet men har mindre betydelse. Härlig blå färg på ögonen och bra placering. En fantastisk pälskvallite och redan fint utmaskad.
En mycket välpresenterad och lovande tjej. Tjoho, vad säger man ? Härligt, är så stolt över min lilla docka.

WW-2015 Malmö

En excellent mycket lekfull kille som dock håller på att utvecklas. En Fantastisk kropp men behöver lite mer tid att växa ihop. Ex. storlek på öronen och välplacerade. Runda och pigga ögon, fantastisk päls.Fantastisk pompom.
En mycket välpresenterad och lovande, charmig kille. Och svårflörtad var han inte. Väl på domarbordet blev han dagens clown.
Blev till min glädje BIV.

V-Frölunda  19-20 September
2015

Gottfrid "Totte" fick följa med oss på söndagen. Han dömdes av en italienske domare. Denna gången gjorde det inget att han hade för mycket vitt. Allt vara bara Fantastico. Perfetto.
Han fick sitt tredje CAC och blev därmed Champion. Yes, just vad vi hade hoppats på men inte vågat tro att det skulle gå hela vägen. Han  fick komma tillbaka inför NOM med förlorade mot en annan sjönhet.
Vilken helg, dels för att det gick så bra för missarna och även för alla de trevliga människor vi träffat.

Jack
Ex. 2
Ex 2, och inför NOM

Gottfrid
CHAMPION
Tillbaka inför NOM

Vårgårda 29-30 Augusti
2015

Jack: 

På lördagen dömde Jack av Ulrika Eriksson. Även hon tyckte att han var en mycket lovande kille.
Excellent kropp med ett fantastiskt huvud, bra profil. Ögonen var stora och välplacerade, likaså med öronen. Fantastisk päls kvalité och väl presenterad. Prima pompom.På söndagen dömde Stephanie Serrai och honm förälskade sig totalt i hans charm. På lördagen dömde Stephanie Serrai och hon förälskade sig totalt i hans charm. Och bedömningen blev lika bra som  lördagens.
Gottfrid: 

Gottfrid fick följa med på söndagen. Han tävlar vidare i klass 9.  En otroligt stabil, kraftig och vacker kille med alla delar på rätt plats. Även han en underbar excellent päls. En super bra presentation, dock så faller han på sin vithet. Han har tyvärr för mycket vitt på ryggen vilket vi vet men resten är bara Waooo. Han behövde dock inte åka hem lottlös. Ett välförtjänt CAC slutade han med denna lyckliga dag med.

Jack
2 X   Ex. 1

Gottfrid
CAC

SE*Hjällnäs Grancho "Morris"
har blivit blodgivare.

Grancho har blivit godkänd som blodgivare i Göteborg.
En fantastisk insats från hans ägare och en nyhet som jag blir så stolt och lycklig över.
Hoppas att han kan hjälpa många katter.
Love you.

Halmstad 15-16 Augusti
2015

Jack: På lördagen tävlade Jack i kullklassen. Även denna dag fick han en utomordentlig bedömning, allt sitter där det ska men han behöver utvecklas lite mer. Han fick Ex. 2 och Ex.1 gick till hans kullsyster som var lite starkare i utvecklingen.
På söndagen gick det mycket bättre då tävlade han i egen klass. Han fick en otrolig fin bedömning av Stephe Bruin, en mycket lovande kille som bara behöver tiden att utvecklas. En underbar kropp med en fantastisk profil på huvudet, ex. storlek och placering på öronen, ögonen har en ”lovely” look. Underbar pälskvallite med fin struktur och kontraster.
Han blev NOM till BIS men förlorade mot en annan skönhet. Men jag är överlycklig för min lille kille.
Gottfrid:  På lördagen gick allt väldigt bra. Han fick en väldigt fint bedömning av Raymond och var en hårsmån från cert.
Raymond fick beslutångest och ville dela certet med killen som Gottfrid tävlade emot, men en liten, liten detalj avgjorde saken och Gottfrid blev Ex 2.
På söndagen var det hårda bud. Domaren tyckte Gottfrid bar på för mycket vitt på kroppen. Och hon önskade mer höjd på pannan. Vi vet att han är lite för platt. Och detta sänkte tyvärr poängen.
Men för övrigt var hon mycket nöjd med honom. Excellent och utmärkt på resten. Och en mycket bra presentation. Nu hoppas vi på bättre tur nästa gång.

Ex. 2 i kull
Ex. 1 och NOM till BIS.

2 X  Ex. 2

Alla kattungarna har kämnat boet och bor nu i sina nya hem. Jag önskar dem lycka till.

Forshaga 27 Juni 2015
Gottfrid Ex 2
Jack         Ex 1

Jacks första utställning och det var otroligt spännande att få hans första bedömning. Men allt gick galant.
Han dömdes av Glenn Sjöblom. Och till min glädje fick jag veta att Jack är  en mycket lovande kille.
Excellent proportioner på både kropp och huvud. perfekt profil, öronen var välplacerade med bra storlek,
ögonen var stora och rundade med en vaken och vacker blick. Excellent och perfekt pompom.(svansen)
Lika vackar ord fick lille Gottfrid. En grabb som kommer att bli en stjärna en dag. Men tyvärr fattas höjden i pannan. Han blev dock slagen av sin halvbror och fick åka hem med Ex 2. Men vi var lika lyckliga för det.

SE*Kot-à-Kuril Black Jack
Lille jack har flyttat hem till oss.
Han är en en ny ras för oss, en långhårig
Kurilean bobtail.
Det ska bli så spännande att följa han uppväxt och planera hans framtid.

Örebro 6 Juni 2015
Gottfrid
Ex 1 och CAC

Gislaved 18-19 April.
Gottfrid
2 st. Ex I , BIV och NOM till BIS
Jag är överlycklig efter
en fantastisk helg